20 oktober 2009

Kladdefis.

Ja just nu är det kladdkakebak på gång. Magnus (pallar inte med mister M längre) har gått till jobbet o imon ska hans farmor o farfar komma på fika på kvällen, födelsedagsfika. =) Så frågan var vad som skulle bakas, rabarberpaj eller nåt annat? Så kom L med det briljanta förslaget igår: Fryst kladdkaka. En verklig rekommendation för de som inte testat (receptet: längst ner).

Dagen har annars bestått av examensarbete.
Inte så mkt mer har hänt denna dag. L kom halv nio idag med, precis som igår. Vi satte igång, nästan direkt o satt fram till halv ett utan paus. Men då va vi med helt körda i huvudet efteråt. Lite matpaus o sen gick hon hem vid 3. Kände att vi nog inte kan köra lika länge som vi gjorde igår. Det blir olidligt. Men en sex timmar har vi ju ändå suttit idag. Duktigt.
Magnus kommentar när L gick hem var bara, hmm jaha, hur länge ska ni göra detta till..? Det va två veckor va? Då kommer ni ju ha skrivit hur mkt som helst. Eeh blev mitt svar, till 22 december är det tänkt, då trodde jag han skulle svimma. Men förhoppningsvis kan vi nog ha några lediga dagar framöver o kanske ta oss lite ledigt i slutet. Man vet aldrig. Ska kanske o andra sidan inte heller hoppas på för mycket, men lite iaf ;)

Nu är det snart mat-dags, lite unga mödrar, ev lite diskning o annars blir det Hollywoodfruar (tv3 Play) =)

Hejs




Fryst kladdkakstårta!
150grader på ugnen, 20-35min (jag vet att det är väldigt svävande men det är helt eget avgörande där)

2 ägg
3 dl socker
-vispas
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
-blandas i o vispas vidare
150 g smält smör
-vispa lite till ;)

ställ in i ugnen o låt sedan svalna

1 pkt vaniljvisp (2-2,5 dl)
Hackad Daim, Daimkulor eller Smarties
- vispa vaniljvispen ganska hårt och krossa Daimen (om det inte är kulor). Lägg vaniljvispen ovanpå kakan o strö sen över Daimen (alternativt Smartiesen). Låt stå i frysen o stelna innan servering.

Inga kommentarer: